Magnezia – imbinarea perfecta a muntelui cu marea

Magnezia este un judet din Grecia, inzestrat cu multe frumuseti naturale care se imbina armonios cu mitologia si istoria, se bucura de o traditie culturala animata de o bogata viata artistica, mediul natural deosebit  de frumos cu locuitori ospitalieri si cu infrastructura turistica si moderna.

Magnezia – locul unde turismul cunoaste douasprezece luni

Magnezia este asezata la o distanta mica si aproximativ egala de Atena si de Salonic. Dispune de o retea moderna de comunicatii (aeriene, rutiere, maritim, feroviare) care asigura legatura cu celelalte regiuni ale Greciei. Zona este un loc ideal pentru organizarea intalnirilor si calatoriilor de afaceri, a marilor evenimente sportive, combinate cu vacante de cateva zile sau cu excursii de o zi pe insule.

Magnezia reprezinta pentru vizitatorii sai o invitatie la initiere in civilizatia antica si moderna. Ahile, Iason, argonautii, centaurii, Admeteus sunt doar o parte din personajele mitologice care apartin regiunii. Printre atractiile turistice se numara teatrul antic de la Dimitriada, muzee, asezarile neolotice de la Sesklo si Diminio, siturile arheologice, parcul national marin, bisericile bizantine. Pe langa acestea, bogata oferta de produce traditionale locale renumite  ale judetului (masline, ulei, mere, vin, castane, cirese, dulceturi, plante medicinale) isi asteapta turistii. De asemenea, se organizeaza si o serie de concerte, festivaluri, expozitii si manifestari artistice.

In Magnezia se desfasoara pe tot parcursul anului o serie de activitati in aer lilber care incearca sa-i incante pe iubitorii naturii si pe cei dornici de peripetii. O retea diversa de drumuri si poteci pietruite pentru drumetii pe munte  ofera placerea de a descoperi trasee ascunse si mai putin cunoscute, dar de o frumusete rara. Centrul de schi din Pilion, dar si activitatile cum ar fi calaria, ciclismul montan, catararea, alpinismul, tragerea cu arcul, tirul, traseele pentru masini 4×4, aeromodelismul, planoarele ofera momente unice.

In albastrul intens al Golfului Pagastic si al Marii Egee, in timpul primaverii si verii, activitatile de agrement sunt pe numeroasele plaje din judet. Iahtingul si sporturile nautice cum sunt, schiul, wind-surfing-ul, caiacul-canoe, parasuta pe mare, scufundarile, pescuitul, sunt numai cateva optiuni. Traseele ecoturistice, agroturismul, vizitele la manastirile si bisericile din intregul judet, descoperirea bucatariei traditionale locale, cunoasterea obiceiurilor si datinilor regiunii, participarea la numeroase evenimente si manifestari culturale, concerte, sarbatori religioase, dar mai ales ospitalitatea locuitorilor fac din Magnezia o destinatie preferata.

Bine de stiut daca va hotarati sa vizitati Magnezia

Magnezia cu tarmurile sale linistite ale Golfului Pagastic, plajele pitoresti ale Marii Egee, Pilion, Othrys si insulele Skiatos, Skopelos, Alonissos, care alcatuiesc grupul de insule numit Sporadele de Nord sunt scaldate de soarele stralucitor ce face ca aceasta zona sa fie atat de frumoasa si de unica prin varietatea sa.

Transportul pana in Magnezia se realizeaza cel mai usor  din aeroporturile din Skiatos si Nea Agchialos leaga judetul de restul Greciei si de Europa. De asemenea exista o retea rutiera, feroviara si maritima foarte buna.

Aceasta dispune de o infrastructura turistica moderna, bogata in pensiuni, hoteluri, asezaro traditionale, conace, campinguri, centre de agrement, unitati de alimentatie publica, restaurante cu specific unde se serveste mancare traditionala greceasca. Magnezia are o viata de noapte intensa, centre comerciale, numeroase restaurante cu specific pescaresc de pe plaje si „tsipouradika” – restaurante traditionale unde se serveste tsipouro si o mare variatta de mancaruri in special cu specific pescaresc. Toate acestea sunt puse la dispozitia turistilor in vederea asigurarii unui sejur confortabil si o vacanta cat mai placuta.