Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/trvltime/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2722

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/trvltime/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2726

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/trvltime/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3624

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/trvltime/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/framework/functions-wordpress.class.php on line 258
Boracay - paradisul din Filipine
24/7 Support (+4) 0371 12 12 72

Boracay – paradisul din Filipine

Boracay  este o mica insula din Filipine, localizata la 315 km sud de capitala Manila. Insula este cunoscuta in intreaga lume datorita plajelor sale cu nisip alb. Insula Boracay si plajele sale au primit o multitudine de distinctii si premii de la numeroase agentii de turism si publicatii internationale.

Boracay – paradisul din Filipine

Insula Boracay face parte din privincia Aklan din Panay, in centrul Arhipelagulu Filipinez. Boracay este situata la 2 km de orasul Caticlan, considerat poarta de acces catre insula atat pe mare cat si pe calea aerului. Vazuta de sus insula are o forma ce poate fi asemanata cu un os de caine. Insula are o lungime de doar 8 km, iar in punctul cel mai ingust doar 1 km latime. Insula este impartita in 3 districte – Yapak in nord, Balabag in centru si Manoc -Manoc in sud.

Cum ajungeti

Cel mai simplu mod de a ajunge in Boracay este cu avionul. Exista 2 aeroporturi de unde pleaca zboruri catre Boracay: Aeroportul Caticlan si Aeroportul Kalibo.

Aeroportul Caticlan – este un aeroport mic situat la 5 min de Boracay. Catre acest aeroport exista zboruri interne din Manila si Cebu. Avand in vedere dimensiunea redusa a pistei pe acest aeroport se utilizeaza doar avioane mici.

Aeroportul Kalibo – este un aeroport de dimensiuni mai mari, unde aterizeaza si zboruri internationale. De aici zboara mai multe companii aeriene decat din Caticlan.

Cand sa mergeti

Sezonul turistic in Boracay incepe in luna octombrie si se termina in luna mai. In aceasta perioada vantul bate din spatele insulei si astfel plaja „White Beach” (cea mai importanta atractie a insulei) este protejata. Tot acum turistii se pot bucura de apele linistite ale marii. De asemenea in emisfera nordica este iarna, ceea ce face din Boracay o destinatie perfecta pentru cei care sunt inn cautatre de soare, caldura si distractie.

In perioada de varf (care include Craciunul, Anul Nou, Anul Nou Chinezesc si Sarbatorile Pascale) insula este plina de turisti. Daca doriti sa mergeti in una dintre aceste perioade este bine sa va rezervati totul din timp.

Unde sa stati

Cele mai multe hoteluri din boracay sunt situate de-a lungul cele mai cunoscute plaje si anume White Beach. Hoteluri se gasesc si pe plaja secundara a insulei, Bulabong. Pe langa acestea insula mai pune la dispozitia turistiilor si alte tipuri de unitati de cazare.

White Beach

Aceasta plaja este impartita in 3 zone numite „boat stations”. Numele provine de la faptul ca in aceste locatii se opreau barcile care aduceau turisti in urma cu cateva decenii.

Boat station 1 este partea de nord-vest a plajei White Beach. Aceasta parte a insulei este considerata a fi cea mia luxoasa. Aici se gasesc cele mai bune hoteluri si aproape toate sunt direct pe plaja.

Boat Station 2 este zona unde se gasesc cele mai multe restaurante din White Beach. Aici sunt si o multime de magazine pentru cumparaturi (cel mai cautat este D’Mall), dar si cele mai multe oportunitati de divertisment. In Boat Station 2 veti gasi atat hoteluri de lux cat si hoteluri pentru cei care dispun de un buget mai mic.

Boat Station 3 este ultima zona care face parte din White Beach. Aici se gaseste cazare pentru toate bugetele, multe dintre aceste unitati fiind de tip bungalow. Spre deosebire de celelalte 2 zone, aceasta este frecventata de un numar mai mic de turisti.

Bulabong Beach

Este o plaja de 2.5 km din partea de est a insulei. Este preferata de cei carora le plac sporturile acvatice. Din noiembrie si pana in aprilie plaja devine paradiul celor care practica kiteboarding si windsurfing. Zona este mai putin dezvoltata decat White Beach insa exista suficiente oportunitati de cazare.

In afara acestor zone, exista o varietate de hoteluri disponibile in alte partii ale insulei. Toate au servicii de transfer de la/la White Beach.

Insula Boracay este alaturi de alte destinatii din Pacific (precum Bora Bora) una dintre cele mai cautate destinatii pentru vacate exotice.