Lacul Geneva – marea de safir

Lacul Geneva sau lacul Leman, cum i se spune in franceza, este cel mai mare lac natural din Europa de Vest si totodata cel mai mare lac alpin, întinzandu-se pe o suprafata de 581 de kilometri patrati si avand un bazin de 89 de miliarde de metri cubi de apa. Lacul cu o forma de corn are malurile sudice in Franta, iar pe cele din nord, vest şi est în Elvetia, granita dintre cele doua tari trecand prin mijlocul lacului. Tarmurile sunt impodobite cu vii numeroase, sate, castele si orase superbe.

Lacul Geneva – formare

Formarea Lacului Geneva are origini multiple, luand nastere in urma cu 15 000 de ani. Alunecarile tectonice şi topirile gheţarilor sunt principalele procese naturale care au dus la formarea acestei minuni. De atunci si pana astazi, in zona s-au efectuat numeroase modernizari, astfel incat exista facilitati si locuri de cazare pentru toate gusturile. Lacul Geneva poate fi vizitat in orice anotimp, importanta masa de apa pe care o contine nu face decat sa creeze un microclimat. Iarna, Lacul Geneva restituie caldura acumulata in timpul verii, in timp ce vara creaza o oaza de racoare in imprejurimi.

Imprejurimile Lacului Geneva

Imprejurimile lacului sunt cu adevarat spectaculoase, turistii pot alege intre drumetii prelungite, partii de ski bine amenajate, locuri unde pot admira cele mai frumoase si mai fioroase animale ale lumii. Exista activitati bine gandite pentru fiecare turist in parte, atat pentru cei care sunt incepatori in ceea ce priveste sporturile de iarna, cat si pentru cei care au in spate o experientă vasta. Cei care vor sa admire o priveliste de ansamblu a întregii regiuni pot opta pentru o plimbare cu telecabina, un traseu de vis care va dezvalui Lacul Geneva în toata splendoarea sa.

Chiar pe malul lacului se regaseste Orasul Geneva, cunoscut si sub numele de „Capitala Pacii”. Imprejumirile sunt insufletite de o multime de localitati, locuri pitoresti, sate elvetiene de o frumusete unica. Versoix, Morges, sau Gland sunt doar cateva dintre ele.

Aşadar, Lacul Geneva este o minune naturala, locul care sta la dispozitia turistilor pe tot parcursul anului. Anual, putin peste 45 000 de turişti străini viziteaza Lacul Geneva.