Port Aventura – Salou

Port Aventura este cel mai mare parc de distractii din Spania, situat la 120 km de Barcelona.

Ce trebuie sa stiti despre Port Aventura?

Parcul de distractii Port Aventura este deschis 298 zile pe an, perioada cea mai plina fiind cea cuprinsa intre 18.06-11.09. Detine 5 zone de distractii, dintre care, o zona dedicata copiilor, Sesamo Aventura. Parcul se deschide la ora 10:00 si se inchide la 19:00. In timpul sezonului de vraf, programul se poate prelungi.

Personajele Woody, Winnie, Betty Boop sunt cele mai importante atractii pentru turisti. Seara exista spectacole pentru copii organizate la hoteluri, cu personaje din desenele animate.

Exista un shuttle intre hoteluri, care circula odata la 10 minute.
Aqua parcul din Port Aventrua se deschide in fiecare an in jurul datei de 27 mai.
Atractiile sunt pentru toate varstele, mai putin roller coastere periculoase.

La sosirea in hotel odata cu cardul de intrare in parc va sunt date taloane pentru micul dejun cate unul/camera/zi unde este notat intervalul in care sa va prezentati la micul dejun.
Daca cumparati suveniruri din Port Aventura si va dati seama ca nu aveti unde sa le depozitati, deoarece doriti sa explorati si alte atractii, puteti solicita la magazin sa vi se livreze la hotel, fara taxa suplimentara.
Check in la hotel se face la ora 15, iar check out la ora 11 a.m. daca aveti zbor seara, puteti depozita bagajele la receptie sau puteti solicita late check out pentru 60 euro.
Pentru familiile cu, copii mici, puteti inchiria carut de la intrarea in Port Aventura (gratuit).
Nu trebuiesc ratate spectacolele din parc, se desfasoara la anumite ore (specificate pe pliantele din parc).
In zilele de luni si marti, parcul este mai liber si nu se sta foarte mult la coada, astfel ca va puteti planifica concediul in asa fel incat sa prindeti aceste zile in parcul de distractii Port Aventura.

In Port Aventura, majoritatea turistilor pot lua masa de pranz in parc. Sunt foarte multe restaurante, fast food-uri, cafenele fiecare cu specificul lor, astfel daca doriti sa mancati o masa tipic chinezeasca va trebui sa luati masa in zona China, daca doriti sa serviti o masa copioasa puteti lua pranzul in Vestul Salbatic, etc.

Cum ajungeti in Port Aventura?

Accesul cel mai repid este cu avionul. De la aeroportul din Barcelona pana la parc se poate lua un taxi sau se poate asigura transfer, durata fiind aproximativ de 1 h si 10 minute.

Din Barcelona puteti lua trenul (gara Saint Estacio) pana in parc (gara Port Aventura) si se parcurg aproximativ 1h si 20 minute. Gara este situata la 10 minute de mers pe jos pana la parc.