24/7 Support (+4) 0371 12 12 72

Craciun in Laponia- traditiile lui Mos Craciun

Craciun in Laponia este ceea ce cred ca si-ar dori fiecare dintre noi. Prima duminica din decembrie (de asemenea, numita „Prima Venire”) deschide sezonul de Craciun. Multi copii folosesc calendare de pe care taie progresiv, zilele ramase pana la Ajunul Craciunului. 13 decembrie este ziua Sfintei Lucia, sarbatorita cu o multime de lumanari si de celebrari oficiale, in fiecare oras. Cu cat se apropie Craciunul, cu atat pregatirile cadourilor, a decoratiunilor bradului de Craciun si a invitatiilor la masa festiva intra, pe ultima suta de metri.

Craciun in Laponia- obiceiuri si traditii

In Ajunul Craciunului, in Laponia familiile sunt de Craciun la masa, insa o incursiune la sauna, nu este lucru neobisnuit aici. Multe familii finlandeze se indreapta de Craciun in Laponia, de asemenea catre cimitire pentru sa-si aminti de morti. La masa se serveste terci la masa de pranz. Servita in mod traditional intre orele 17:00 – 19:00 in Ajunul Craciunului, cina traditionala este formata din sunca coapta in cuptor, rubarba, salata de sfecla rosie si alte produse similare. Ajunul Craciunului in Finlanda inseamna colinde si cantece de bucurie speficice.

Cadourile de Craciun in Laponia sunt daruite celor dragi in momentul serii. In mod oficial, un Craciun in Laponia se inchie la 13 zile dupa data de 25 decembrie.

Laponia- Tara lui Mos Craciun

Strabatuta de Cercul Polar, Laponia este aproape o tara in sine. Cuprinde o treime din suprafata Finlandei si se intinde intre Rusia, Suedia si Norvegia. Este cunoscuta in intreaga lume ca „Tara lui Mos Craciun”, locul magic unde alaturi de  spiridusi, Mosul pregateste cadourile pe care le trimite in seara de Ajun copiilor de pretutindeni, strabatand lumea in sania trasa de reni. Cei mici ii pot scrie tot timpul anului lui Mos Craciun, care le primeste dorintele la Biroul Postal din Korvatunturi.

Stiati ca in Laponia, totul este acoperit de zapada incepand din luna octombrie pana in martie ? Si se pare ca acest tinut mirific beneficiaza de numai 5 ore de lumina zilnic, intre ora 10:00 si 15:00, iar temperaturile variaza intre +12 grade C ziua si -40 de grade noaptea.

Daca vreti sa vizitati Laponia, trebuie sa stiti inainte ca restaurantele lapone ofera mancare traditionala din Finlanda, carne de ren si alte minunatii gastronomice de sezon, precum o varietate de peste gatit in moduri ingenioase.