Ammouliani – un mic paradis grecesc

Ammouliani este o insula din Grecia, fiind singura locuita din Halkidiki; din pacate, aceasta este un loc mai putin mediatizat in prezent. Este o insula mica ce poate constitui locui ideal de a va petrece o vacanta linistita in Grecia, intr-un cadru natural incantator.

Ammouliani – un peisaj incantator

Insula Ammouliani se afla intre al doilea si al treilea brat al Peninsulei Halkidiki, intre Sithonia si bratul Athos.

Drumurile insulelor grecesti, in general, sunt inguste, in panta si intortochiate, lipsite de indicatoare. Predomina padurile de maslini, pini, chiparosi si foarte multi cactusi.

Fiind vorba de o insula mica, majoritatea atractiilor turistice sunt concentrate in jurul portului: zona de promenada, un parc de distractii mic, night-cluburile, magazine de suveniruri, restaurante cu mancare specifica bucatariei grecesti, cafenele, magazine alimentare. Printre atractiile pe care le puteti intalni in insula Ammouliani se numara Templul Sfantului Nicolae, Scoala Veche, mergand spre centrul insulei, in zona de deal se afla Muzeul de Folclor.

Principalele atractii turistice din insula Ammouliani sunt plajele! Nisipul este extrem de fin, iar apa curata si limpede precum cristalul.

Ce trebuie sa stiti daca vizitati insula Ammouliani

Pentru cei care isi doresc o vacanta linistita, departe de agitatia marilor statiuni grecesti, Ammouliani este o optiune foarte buna.

Daca va hotarati sa vizitati insula Ammouliani, recomandabil ar fi in luna mai, deoarece, plajele din insula pot fi mai aglomerate in plin sezon. De asemenea, aici puteti inchiria barci sau scutere de la agentiile din apropierea portului. Cel mai placut mod de a descoperi insula este sa mergeti pe jos daca timpul va permite.

Ammouliani dispune de cateva pensiui si hoteluri, dar si apartamente la preturi accesibile, majoritatea dintre ele fiind cu vedere la mare. De asemenea, exista si un camping foarte frumos amenajat, tot la malul marii, strajuit de cactusi. Ceea ce trebuie sa stiti este ca aici preturile sunt putin mai mari decat pe continent, intucat, Ammouliani este o insula si totul vine transportat pe apa. Insa, inainte de a debarca aici, va puteti face aprovizionarea de la unul din supermarket-urile de pe continent, in special bauturile racoritoare si alte alimente neperisabile.