Acvariul Okinawa Churaumi

Acvariul Okinawa Churaumi este unul dintre cele mai mari acvarii din lume (un alt acvariu mare se gaseste si in Dubai Mall). Acvariul face parte din Ocean Expo Park deschizandu-si portile pentru public in august 2002.

Acvariul Okinawa Churaumi

Acvariul Okinawa Churaumi este una dintre multele ale Ocean Expo Park. „Chura”  din numele acvariului vine din limba din Okinawa si inseamna „frumos, limpede”. In cadrul acvariului veti fi uimit de zecile de vietati marine care va vor capta interesul. Veti avea parte de intalniri si descoperiri inedite. Exista peste 77 de bazine cu numeroase specii care asteapta turisti.

Fiecare etaj al acvariului are o tema care reprezinta viata maritima din Okinawa. Inainte de intrarea in acvariu veti fi intampinati de o statuie a unui rechin balena (acestia sunt considerati vedetele acvariului). Imdediat dupa aceasta se afla poarta Uminchu (trad. „pescar”), de aici puteti admira privelisti cu marea ce inconjoara parcul Ocean Expo. Aici se gaseste si un restaurant „Inoh”, care serveste mancaruri traditionale din insulele Okinawa. Din spatiosul lobby de la intrare va puteti achizitiona bilete de intrare. Tot aici sunt disponibile pentru inchiriere gratuita carucioare si scaune cu rotile.

Prima sectiune a acvariului poarta denumirea „Calatorie in lumea recifelor de Corali”. Aici puteti admira si invata despre coralii care se gasesc in apele ce scalda Okinawa. In cadrul acestei expozitii exista si un bazin cu apa unde vizitatorii pot sa atinga diverse vietati, precum castraveti de mare sau stele de mare.

Cel mai mare acvariu „Kuroshio” (trad. „Curent Negru” ) da numele cele de-a doua parti din cadrul complexului. In cadrul acestei expozitii puteti face cunostinta cu rechini de mari dimensiuni (rechinul balena) sau calcani calcani care traiesc in apele alimentate de curentul Kuroshio. Aici exista un teatru unde se ruleaza filme in Hi-vision, menite sa va introduca in misterele ecosistemului marin din Okinawa. Acvariul Kuroshio este atractia centrala nu numai a acestei sectiuni ci a intregului parc. Panoul de acril de 8.2 m inaltime, 22.5 metri lungime si 60 cm grosime va permite sa fiti apropape de rechinii balena, unele dintre cele mai mari specii de animale marine. Tot aici mai exista si un centru de cercetare, o camera numita „aqua room” (cu pereti din acril care va vor face sa credeti ca sunteti sub apa) si o cafenea.

In ultima sectiune a Acvariului Okinawa Churaumi veti face cunostinta cu specii marine misterioase care traiesc doar la mare adancime. Peste 70 de specii rare va vor ajuta sa cunoasteti  putin din partea secreta a marilor si oceanelor.

Descoperiti o lume noua in cadrul unei vizite la Acvariul Okinawa Churaumi!