Circuit Peru & Chile & Argentina (Patagonia) Noiembrie 2018 18 nopti / 19 zile

Atractiile programului:

 • Lima Admirati catedralele si cladirile in stil colonial!

 • Machu Picchu – Explorati cetatea incasa pierduta!
 • Lacul Titicaca- Vizitati cel mai mare lac din America de Sud!

 • Canionul Colca – Admirati cel mai adanc canion din lume, fiind de doua ori mai mare decat Marele Canion din USA!

 • El Calafate Parcul National Los Glacieres – Traiti sentimente unice admirand peisaje impresionante!

 • Buenos Aires – Bucurati-va de cel mai cosmopolit oras al Americii de Sud!

Ziua 1 Bucuresti – Lima (Peru)

Va veti intalni la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei care va va asista la formalitatile de Check In pentru imbarcarea pe zborul catre Lima. Sosire in Lima si preluare de reprezentantul local pentru transferul catre hotel. Cazare in Lima.

Ziua 2 Lima

Mic dejun. Veti avea parte de un tur de oras in care veti admira: Piata Centrala, locul in care, conform legendei, bagheta de aur a lui Manco Capac s-a cufundat singura in pamant, indicandu-i unde sa puna bazele orasului si Templul Koricancha, faimosul templu al soarelui ai carui pereti de piatra rotunjiti si lustruiti sunt considerati cele mai bune lucrari ale artei incase. Continuati apoi cu vizitare catedralei din Lima ce a fost Construita in 1625 si refacuta in 1940 dupa un cutremur care a lovit orasul. In spatele unei fatade relativ simple, vom descoperi capele frumoase si sculpturi din lemn. La finalul turului veti admira Manstirea San Francisco, o frumoasa combinatie coloniala si arhitecturala cu arcade, infrumusetate cu frescece ce reprezinta viata lui San Francisco. Fabuloasa biblioteca si catacombele sale, folosite ca si cimitir in timpul colonial, reprezinta cele mai importante caracteristici ale manastirii. Dupa acest tur intoarcere la hotel pentru cazare. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 3 Lima – Arequipa

Dupa micul dejun veti fi transferat la aeroport pentru zborul catre Arequipa. La sosire veti avea transfer catre hotel pentru a va lasa bagajele. Apoi veti pleaca intr-un tur de oras pentru a admira Manastirea Santa Catalinas, Cartierul Yanahuara cunoscut pentru cladirile construite din roca vulcanica “sillar”. Spre seara veti reveni la hotel. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 4 Arequipa – Chivay

In aceasta dimineata veti pleca din Arequipa spre Chivay, traversand Rezervatia Salinas Aguada Blanca. Pe traseu veti putea admira peisajele tipic andine, pe masura ce altitudinea creste, precum si numeroase turme de camelide sud-americane, precum lama, alpaca sau vicuña. De asemenea, o multime de lacuri si lagune s-au format in aceasta zona, unde se pot observa pe alocuri si pasari flamingo bucurandu-se de apele limpezi si reci. Veti sosi dupa amiaza in Chivay, un oras foarte pitoresc situat aproape de intrarea in Canionul Colca si recunoscut pe plan local pentru baile sale sulfuroase si proprietatile curative ale apelor termale de aici. Dupa check-in veti face o vizita la baile termale sulfuroase de aici, avand posibilitatea sa va bucurati de apele calde intr-un decor cu totul special, la 3800 metri altitudine. Seara vi se asigura transferul inapoi la hotel in Chivay. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 5 Chivay – Canionul Colca – Puno

Astazi veti incepe ziua foarte devreme, pentru a face o incursiune matinala la Canionul Colca. Drumul este sinuos, dar ofera privelisti deosebite, iar o data ajunsi la Condor Cross, veti avea sansa de a observa cele mai mari pasari zburatoare de pe planeta. Condorii ies dimineata la vanatoare, traversand valea canionului si oferind astfel vizitatorilor sansa sa le observe maiestuozitatea. Fiind totusi pasari salbatice, nu se poate garanta observarea acestora pe durata timpului petrecut la Condor Cross. Dupa delectarea cu zborul condorilor, veti fi transferati in continuare spre Puno, pe un drum de aproximativ 4 ore. Pe traseu veti face scurte opriri in orasele Maca si Yanque, admirand in zare varfurile impunatoare ale Muntilor Anzi, pe masura ce altitudinea incepe sa creasca. La sosirea in Puno aveti restul dupa amiezei la dispozitie pentru odihna si acomodarea cu altitudinea. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 6 Puno – Lacul Titicac – Puno

Dupa micul dejun plecati intr-o croaziera de o zi pe Lacul Titicaca, in care vizitati Insulele Uros. Locuitorii acestor insule plutitoare si-au pastrat cu sfintenie traditiile si obiceiurile, construind si reconstruind, ori de cate ori este necesar, aceste mici insule din stuf pe care traiesc. Comunitatea indienilor Uros detine un numar aproximativ de 45 de insule plutitoare, iar cea mai mare dintre ele gazduieste 10 familii. O astfel de insula are o durata de viata de 30 ani. Continuati cu vizitarea Insulei Taquile, de unde veti admira o priveliste deosebita a lacului Titicaca si veti servi masa de pranz. Spre seara reveniti la hotel. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 7 Puno – Cusco

Dimineata devreme, dupa micul dejun, veti fi transferati la autogara din Puno, unde va imbarcati intr-un autocar modern, ce va va purta pe un traseu spectaculos, pe Drumul Soarelui, cel despre care se spune ca a fost strabatut de intemeietorii Imperiului Incas, de la locul in care s-au nascut (Lacul Titicaca) pana la Cusco. Pe traseu veti vizita Andahuaylillas, biserica supranumita Capela Sixtina a Americii, Raqchi, templul zeului Wiracocha, un vechi templu incas si Pasul La Raya, punctul de maxima altitudine de pe traseu – 4335 metri. Serviti masa de pranz la un restaurant local. Spre seara ajungeti la hotel in Cusco. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 8 Cusco

Mic dejun. Astazi veti pleca intr-un tur al orasului Cusco si imprejurimile acestuia, in cadrul caruia veti vizita Piata Centrala, Catedrala din Cusco, construita in secolul XVII si Koricancha, un faimos templu dedicat zeului Soarelui. Veti face o plimbare pe strazile din Cusco si veti ajunge in San Blas, un cartier de mestesugari, unul dintre cele mai pitoresti ale orasului, unde veti simti de indata farmecul colonial si influentele incase amestecandu-se intr-o armonie inexplicabila. Veti continua cu vizitarea sitului religios Kenko, format dintr-un amfiteatru in semicerc cu 20 locuri din piatra, trecand apoi la ruinele Puca Pucara, o fosta constructie militara formata din numeroase trepte si terase. Tambomachay sau Baile Incase, sunt urmatoarea oprire pe traseu, iar ele reprezinta un bun exemplu al maiestriei incase de a canaliza apa. Ultima vizita o veti face la Sacsayhuaman, o fortareata imensa construita in scopul apararii de catre incasi. Dupa amiaza tarziu reveniti la hotel in Cusco. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 9 Cusco – Machu Picchu – Cusco

Dimineata dupa micul dejun veti fi transferati la gara in Ollanta pentru o inedita calatorie cu trenul Vistadome de-a lungul Raului Urubamba si a Vaii Sacre. Valea Sacra a Incasilor a fost fara indoiala cheia pentru care incasii si-au construit capitala aici. Deoarece are o clima agreabila si campii fertile, zona este ideala pentru agricultura astfel ca pana in zilele noastre mare parte din necesarul orasului Cusco este asigurat de culturile Vaii Urubamba.

La sosirea in Aguas Calientes va veti imbarca in autobuzele locale, singurele ce asigura transferul vizitatorilor chiar pana la intrarea in situl arheologic. La 2430 de metri altitudine in muntii Anzi, orasul antic incas Machu Picchu, este fara indoiala locatia cea mai vizitata din Peru, poate tocmai datorita faptului ca aceste ruine sfideaza orice explicatie. Neavand ziduri de aparare, Machu Picchu nu arata ca o fortareata, dimpotriva sapaturile arheologice au descoperit aici fantani, bazine cu apa, temple si altare bizare sculptate in piatra, insa cum fost posibil ca o natiune ce nu cunostea roata si nu folosea unelte din fier sa inalte asemenea constructii. Raspunsul se gaseste intre zidurile cetatii Machu Pichhu unde toate intrebarile isi gasesc intotdeauna raspuns. Dupa amiaza reveniti in Aguas Calientes, unde va imbarcati pe trenul Vistadome spre Ollanta, dupa care vi se asigura transferul inapoi la hotel in Cusco. Mese Incluse: mic dejun.

Ziua 10 Cusco – Lima – Santiago de Chile (Chile)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Santiago de Chile. Sosire si transfer la hotel. In drum spre hotel va veti opri sa vizitati centrul istoric al orasului unde veti admira Casa de La Moneda, sediul guvernului, Plaza de Armas pentru a descoperi arhitectura coloniala şi monumentele republicane precum Catedrala. Seara veti avea transfer la hotel in Santiago de Chile pentru cazare. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 11 Santiago de Chile – Puerto Natales

Vom pleca din Santiago de Chile catre Puerto Natales via Puntas Arenas – cel mai sudic oras din Chile. Vom avea un zbor de aprox. 4 ore cu avionul dupa care transfer cu autocarul. Sosire seara in Puerto Natales si cazare la hotel. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 12 Puerto Natales – Torres del Paine – Puerto Natales

Mic dejun. Astazi veti merge in excursie la Rezervatia Torres del Paine – Rezervatie Naturala a Biosferei declarata Unesco datorita faunei si frumoaselor peisaje. Veti avea ocazia sa vedeti o varietate de animale precum condor, cerb local – huemul, lama, vulpea gri. Seara intoarcere la hotel. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 13 Puerto Natales – El Calafate

Mic dejun. Apoi veti pleca catre El Calafate. Sosire in cursul dupa amiezii si cazare la hotel. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 14 El Calafate – Perito Moreno- El Calafate

Dupa micul dejun veti merge la vestitul ghetar Perito Moreno, introdus in patrimonial Unesco, situat la granita intre Argentina si Chile. Vom sosi si vom observa ghetarul de pe poduri. Cei ce vor dori pot face o croaziera pe lac pentru a se apropia mai mult de ghetar (tarif orientativ: 30 USD / persoana). Dupa amiaza intoarcere la hotel in El Calafate. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 15 El Calafate – Lacul Argentinian- El Calafate

Astazi veti avea o zi intreaga pentru a va bucura de peisajele Patagoniei. Veti pleca dis de dimineata catre Punta Bandera, locul de unde va incepe excursia pe Lacul Argentinian, al treilea lac ca intindere din America de Sud, situat in Parcul National Los Glacieres, parc ce din 1981 a fost declarant Monument Natural Mondial de catre Unesco. In aceasta croaziera veti naviga printre icbergurile impresionante. Mese incluse: mic dejun si pranz (la pachet).

Ziua 16 El Calafate – Buenos Aires

Mic dejun. In cursul zilei de astazi veti avea transfer la aeroport pentru zborul catre Buenos Aires. Sosire seara si transfer la hotel pentru cazare. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 17 Buenos Aires

Mic dejun. Veti descoperi capitala argentiniana, cel mai cosmopolit oras al Americii de Sud, denumit si “Parisul Constinentului”. Veti admira Plaza Mayor, centrul vechi al orasului cu primaria, unde a fost planuita miscarea de independenta, Palatul Prezidential (Casa Rosalda), Teatrul Colon. La finalul turului veti merge in Cartierul “La Recoleta”, cartier ce demostreaza ca Buenos Aires reprezinta Parisul Americii Latine, unde veti vedea mormantul primei doamne a Argentinei – Evita Peron (intre 1946-1952). Seara, optional cina cu spectacol de tango intr-unul dintre cele mai faimoase cabarete din capitala. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 18 Buenos Aires – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul de intoarcere catre casa. Sosire in in Bucuresti in ziua a 19-a.

Loc in camera dubla

A 3 persoana adulta

Loc in camera single

4499 euro

4445 euro

4915 euro

Tarifele includ:

  • Bilet de avion pentru zborurile internationale si nationale: Bucuresti – Lima / Lima – Arequipa / Cusco-Lima-Santiago de Chile/ Santiago de Chile – Punta Arenas / El Calafate – Buenos Aires / Buenos Aires – Bucuresti;

  • Cazare 18 nopti la hoteluri de 3 si 4*;

  • Mesele conform program fara bauturi si cu specificul fiecarei tari;

  • Transferurile si tururile specificate in program;

  • Transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti;

  • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile din program;

  • Insotitor vorbitor de limba romana din partea agentiei.

Tarifele nu includ:

 • Taxele de aeroport pentru zborurile internationale: 535 EUR/ persoana (se achita la inscriere);

 • Taxele de aeroport pentru zborurile locale: 199 EUR/ persoana (se achita la inscriere);

 • Taxe de iesire de pe aeroporturi, daca este cazul;

 • Bacsis pentru ghizii locali si soferi ce se achita la insotitorul de grup: 60 USD/persoana;

 • Excursii optionale;

 • Mesele nespecificate in program;

 • Asigurarea medicala si storno;

 • Cheltuieli personale sau alte servicii nespecificate in program.

Orar de zbor:

Bucuresti 06:00 Amsterdam 08:05 / Amsterdam 12:35 Lima 19:15

Buenos Aires 17:35 Paris 10:40 (a doua zi) / Paris 12:25 Bucuresti 16:05

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezenta oferta face parte integranta din contract si constituie anexa acestuia. Tarifele sunt calculate in euro pentru intregul sejur per persoana cazata in camera dubla.

Grupul minim se realizeaza cu 10 persoane. Tariful este garantat pentru minim 16 turisti. In cazul in care vor fi mai putini inscrisi, tariful poate creste cu pana la maxim 10%. Tariful excursiilor optionale este valabil pentru minim 16 persoane. Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor, in acest caz agentia se obliga sa informeze clientii in timp util.

In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila, va vom oferi alternative similare.

Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii.

Pentru rezervarea pachetelor plata se face astfel:

  • 30% din tariful pachetului turistic in momentul confirmarii;

  • 40% din tariful pachetului turistic cu 45 zile inainte de plecare;

  • 100% din tariful pachetului turistic 25 zile inainte de plecare;

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza agentiei penalizari, dupa cum urmeaza:

  • 30% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice inainte de data plecarii;

  • 70% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval 45 – 25 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

  • 100% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii)