Circuit Costa Rica & Nicaragua Noiembrie 2018 14 nopti / 15 zile

Atractiile programului:

 • Parcul Vulcanic Masaya – Descoperiti cea mai interesanta atractie a vulcanului din cel mai vechi parc – papagalii verzi care isi fac cuib in craterul acestuia!
 • Insula Ometepe – Veti vizita cea mai mare insula vulcanica de pe planeta!
 • Parcul National Vulcanic Arenal – Bucurati-va de cea mai extraordinara priveliste a vulcanului Arenal!

 • Izvoarele cu apa calda Tabacón – Admirati aceasta minune naturala din Costa Rica si delectati-va intr-una din piscinele cu apa minerala si cascade cu apa calda naturala!

 • Parcul National Cahuita – Veti avea ocazia sa vedeti biodiversitatea bogata a zonei unde puteti intalni maimute, iguane, pasari sau caimani!

 • San Jose – Vizitati cele 4 muzee, care adapostesc in cladiri impresionante, adevarate monumente arhitectonice, colectiile cele mai valoroase scoase la lumina de arheologii locali sau straini, de pe teritoriul Costa Ricai!

Ziua 1 Bucuresti – Managua

Va veti intalni la aeroportul Otopeni cu reprezentantul agentiei care va va asista la formalitatile de check in, pentru imbarcarea pe zborul catre Managua. Sosire in cursul serii si transfer la hotel Holiday Inn Express pentru cazare in Managua.

Ziua 2 Managua – Insula Venado – Leon

Mic dejun. Veti pleca catre orasul Leon. In drum va veti opri pe uimitoarea Insula Juan Venado aflata la o ora distanta de Leon City. Juan Venado este considerata o insula bariera care masoara 22 km lungime si 0.5 km latime. Altitudinea insulei nu depaseste 25 m. Coasta este separata de insula printr-o padure de mangrove importanta din punct de vedere ecologic si reprezinta un refugiu salbatic pentru speciile marine care migreaza in stadiul de larve din ocean catre apele linistite si bogate ale estuarului. Puteti admira cele 109 specii de pasari viu colorate, crabi si cele 3 specii de testoase marine pe parcursul unui tur cu barca sau caiacul prin padurile de mangrove. Dupa aceasta oprire veti merge in Leon City unde veti avea un tur de oras. Acesta va incepe in inima coloniala a orasului cu o vizita la Catedrala Metropolitana, cea mai mare din America Centrala si Piata Principala. De aici, va veti indrepta pe jos catre casa unde si-a petrecut copilaria Ruben Dario (binecunoscutul print al poeziei castiliene), catre frumoasele biserici viu colorate El Calvario si Recoleccion precum si galeria de arta Ortiz Gurdian. In timpul turului, veti admira zidurile istorice ale orasului si veti intelege rolul lui León in dezvoltarea sociala, economica si politica a Nicaraguei. Cazare in Leon la hotel El Convento Hotel sau similar. Mese incluse: Mic dejun si pranz.

Ziua 3 Leon – Parcului Vulcanic Masaya – Granada

Mic dejun. Veti pleca catre Granada iar prima oprire va fi in Primul Parc National, infiintat in 1979. Turul incepe cu vizitarea crucii (La Cruz de Bobadilla) de deasupra vulcanului si a imprejurimilor. Parcul are o suprafata de 54 km² cu peste 20 km de drumuri si rute pitoresti, ce conduc catre vulcanul impresionant si cele cinci cratere formidabile; unul din ele prezinta o activitate gazoasa si un lac cu lava incandescenta in interior. Una dintre cele mai interesante atractii sunt papagalii verzi care isi fac cuib in vulcan. Mai tarziu veti continua calatoria catre satul pitoresc San Juan de Oriente, unde veti lua pranzul intr-un restaurant traditional din zona. Veti trece prin Los Pueblos Blancos in drum spre Catarina, unde mestesugarii locali sunt cunoscuti pentru fibrele tesute, mobila pretioasa din lemn masiv si ceramica manuala. In San Juan de Oriente , artistii ofera demonstratii de olarit si isi vand produsele de-a lungul strazilor din caramida ingusta. In satul Catrina de pe coasta dealului se afla Mirador, un punct inalt ce va ofera o vedere superba asupra Laguna de Apoyo, Granda, Lacul Nicaragua si insula Ometepe la orizont. Drumul continua apoi spre Granada. Cazare in Granada la hotel El Patio del Malinche sau similar. Mese incluse: Mic dejun si pranz.

Ziua 4 Granada – Lacul Nicaragua – Rezervatia Mombacho – Granada

Dupa micul dejun veti pleca intr-o excursie in Rezervatia Mombacho, la aproximativ 10 km de Granada. Astazi va veti bucura de un tur la 1,345 m deasupra nivelului marii si veti ajunge pana in varf cu un autoturism 4×4. Temperaturile aici pot varia intre 10 C° si 23 C°. Veti parcurge ruta craterului din jurul vulcanului, pentru a cunoaste flora, fauna dar si indigenii care populau in trecut zona.

Dupa amiaza veti vizita marele lac Nicaragua cu insulele sale. Pe durata acestei excursii, veti face o scurta calatorie in portul Asese si va veti deplasa intr-o mica salupa pe Lacul Nicaragua trecand printre sute de insule mici locuite de cei mai instariti membri ai populatiei Nicaragua. Dupa amiaza intoarcere in Granada pentru cazare la hotel El Patio. Mese incluse: Mic dejun si pranz.

Ziua 5 Granada – Insula Ometepe

Astazi veti pleca din Granada catre Insula Ometepe. Aceasta nu se aseamana cu nici o alta insula din lume, si nu doar pentru ca este cea mai mare insula vulcanica de pe planeta ci datorita formei sale, ce include doi vulcani turn imprejmuiti de o padure tropicala. Insula gazduieste un vulcan inactiv (Maderas) si unul activ (Concepcion) si are o populatie rurala foarte prietenoasa. Daca vremea permite, va veti bucura de privelisti uimitoare ale Insulei Omtepe, desemnata Biosfera Unesco. Cazare pe insula la Villa Paraíso Hotel sau similar. Mese incluse: Mic dejun si pranz.

Ziua 6 Insula Ometepe

Mic dejun. Veti vizita Charco Verde, o laguna inconjurata de padure, iar ghidul va va prezenta flora si fauna acestei locatii pitoresti cu legenda sa misterioasa. Ulterior, va veti deplasa cu autoturismul pana la El Ceibo unde se afla doua muzee istorice, unul arheologic si unul numismatic cu peste 3000 de piese. Apoi veti continua catre Altagracia pentru a vedea statuile pre-columbiene din curtea celei mai vechi biserici a insulei. Dupa pranz, veti merge la o ferma de cafea organica unde vi se va explica intreg procesul de productie al cafelei. In cursul serii intoarcere la hotel. Mese incluse: Mic dejun si pranz.

Ziua 7 Insula Ometepe – Arenal

Dupa micul dejun veti pleca spre Arenal(Costa Rica) unde va veti caza la hotel Arenal Manoa sau similar. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 8 Parcul National Vulcanic Arenal

Dupa micul dejun, ziua incepe cu descoperirea Parcul National Vulcanic Arenal si al Izvoarele cu apa calda Tabacón. Bucurati-va de cea mai extraordinara priveliste a vulcanului Arenal numit si “Munte de Foc”. Traseul incepe pe una din potecile din apropierea vulcanului si continua prin padure deaspura scurgerilor de lava recente. Apoi veti merge catre Izvoarele cu apa calda Tabacón ce provin din spectaculosul vulcan activ Arenal. Descoperiti aceasta minune naturala din Costa Rica si delectati-va intr-una din piscinele cu apa minerala si cascade cu apa calda naturala. Mese incluse: Mic dejun si cina.

Ziua 9 Parcul National Vulcanic Arenal – Tortuguero

Mic dejun. Veti pleca catre padurea tropicala Tortuguero unde va veti caza in satul Tortuguero la Mawamba Lodge sau similar. Dupa amiaza veti avea un tur pietonal al satului, acest loc linisit, fara autoturisme sau strazi intinse. Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 10 Tortuguero – Parcul Mawamba

Mic dejun. Astazi veti vizita Parcul Mawamba. Aceasta vizita include ferma de fluturi, gradina de broaste si ferma de iguane. Aflat pe coasta Costa Ricai la nord de Caraibe, este al 3-lea cel mai vizitat parc national din tara, in ciuda faptului ca se poate ajunge aici doar cu un zbor intern sau ambarcatiune. Parcul prezinta o varietate biologica incredibila, cu diferite habitate, inclusiv paduri tropicale, mlastini, plaje si lagune. Exista peste 400 de specii de copaci si aproximativ 2200 de specii de alte plante. Seara intoarcere la hotel. Mese incluse: mic dejun, pranz si cina.

Ziua 11 Tortuguero – Punta Cocles

Mic dejun. Veti pleca catre Punta Cocles, punctul de plecare pentru a vizita Parcul National Cahuita. Cazare in zona la Cariblue Hotel sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

Ziua 12 Parcul National Cahuita

Mic dejun. Astazi veti face o incursiune in Parcul National Cahuita ce protejeaza o padure tropicala umeda cu balti si mlastini. La sosirea in Cahuita Town, vom intra in parc pentru o plimbare in natura si ne vom bucura de biodiversitatea bogata a zonei. Maimutele, iguanele, pasarile, caimanii si multe alte specii sunt des intalnite in acest tur. Seara intoarcere la hotel. Mese incluse: mic dejun si cina.

Ziua 13 Punta Cocles – San Jose

Dupa micul dejun veti avea transfer in San Jose, capitala statului Costa Rica. Sosire si cazare la Wyndham San Jose Herradura sau similar. Mese incluse: mic dejun.

Ziua 14 San Jose

Mic dejun. Astazi veti avea un tur de oras cu ghid local in prima parte a zilei pentru a descoperi cultura si istoria tarii. Fiind cel mai mare oras din tara este declarat capital in anul 1824. Dupa amiaza timp liber pentru cumparaturi. Mese: mic dejun.

Ziua 15 San Jose – Bucuresti

Mic dejun. Timp liber. Transfer catre aeroport pentru imbarcare pe zborul de intoarcere catre casa. Mese: Mic dejun.

Sosire in Bucuresti a doua zi la miezul noptii.

Loc in camera dubla

A 3 persoana adulta

Loc in camera single

2990 Euro

2945 euro

3520 euro

Tarifele includ:

  • Bilet de avion pentru zborurile internationale Bucuresti – Managua/San Jose – Bucuresti;

  • Cazare 14 nopti la hotelurile din program sau similar;

  • Mesele conform program fara bauturi si cu specificul fiecarei tari;

  • Transferurile si tururile specificate in program;

  • Transportul pe toata durata programului se face cu vehicul adaptat la numarul de participanti;

  • Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile din program;

  • Intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;

  • Insotitor vorbitor de limba romana din partea agentiei.

Tarifele nu includ:

 • Taxele de aeroport pentru zborurile internationale: 499 EUR/persoana(se achita la inscriere);

 • Bacsis pentru ghizii locali si soferi ce se achita la insotitorul de grup 60 USD/persoana;

 • Taxa si formalitati de obtinere a vizei din Nicaragua: 10 USD(card turistic);

 • Taxa de iesire din Costa Rica: aproximativ 30 USD/persoana(se achita la plecare in aeroport);

 • Excursii optionale ce nu sunt incluse in program;

 • Mesele nespecificate in program;

 • Asigurarea medicala si storno;

 • Cheltuieli personale sau alte servicii nespecificate in program.

Orar de zbor:

24.11.2018 Bucuresti 06:40 Paris 08:50 / Paris 13:40 Panama City 17:35 / Panama City 22:07 Managua (Nicaragua) 22:57 (24.11.2018)

08:12.2018 –San Jose (Costa Rica) 22:05 Amsterdam 15:10 (09.12.2018)

Amsterdam 20:45 Bucuresti 00:30 (10.12.2018)

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezenta oferta face parte integranta din contract si constituie anexa acestuia. Tarifele sunt calculate in euro pentru intregul sejur per persoana cazata in camera dubla.

Grupul minim se realizeaza cu 10 persoane. Tariful este garantat pentru minim 16 turisti. In cazul in care vor fi mai putini inscrisi, tariful poate creste cu pana la maxim 10%. Tariful excursiilor optionale este valabil pentru minim 16 persoane. Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data emiterii biletelor, in acest caz agentia se obliga sa informeze clientii in timp util.

In cazul in care una dintre optiunile de cazare devine indisponibila, va vom oferi alternative similare.

Pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii.

Pentru rezervarea pachetelor pe oferta standard, plata se face astfel:

  • 30% din tariful pachetului turistic in momentul confirmarii;

  • 40% din tariful pachetului turistic cu 45 zile inainte de plecare;

  • 100% din tariful pachetului turistic 25 zile inainte de plecare;

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza agentiei penalizari, dupa cum urmeaza:

  • 30% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 zile calendaristice inainte de data plecarii;

  • 70% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval 45- 25 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

  • 100% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 30 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Plata se poate face in Euro sau in lei (caz in care se foloseste cursul BNR + 2%, din ziua platii).