Roma

Roma

Things to do - general

Denumit si „Orasul Etern” sau „Orasul celor 7 coline”, Roma este capitala Italiei .Este un loc cu o frumusete deosebita, cu multe contraste si plin de viata. Este centrul religios mondial pentru Biserica Catolica, gazda ruinelor Imperiului Roman si locul pe care stau asezate numeroase constructii moderne si blocuri care se pierd in nori.
Muzeele si expozitiile acestui oras sunt considerate o comoara a lumii. In centrul Romei este situat Vaticanul, centru crestin al tuturor catolicilor din lume, locul unde Papa rezideaza. În mijlocul Vaticanului se afla cea mai frumoasa biserica din lume (Basilica di San Pietro).
Orasul este pe linga Paris si unul dintre cele mai importante centre ale modei . Cateva locuri pe care daca sunteti in Roma chiar si pentru o zi ar trebui sa le vizitati sunt : Phanteonul (loc sacru foarte vechi aducind aminte de grecia antica), Coloseumul (unde gladiatorii de pe timpuri se bateau spre deliciul publicului de atunci pana la moarte), fantana lui Trevi (locul unde turistii arunca o moneda cu spate spre fantana punandu-si in acelasi timp o dorinta), Forumul din Roma (centrul orasului Roma din antichitate).

Country Italia
Visa requirements

Nu este nevoie de viza.

Languages spokenItaliana
Currency usedEUR

Sports & nature

Adrenalina la Roma! Ai vazut deja prea multe biserici, muzee si opere de arta si vrei ceva nou?
Este momentul sa pasesti in ringul de lupta al gladiatorilor, sa pilotezi o aeronava usoara, sa faci fata Tibrului involburat deplasandu-te pe sub podurile Romei. Aceste emotii si momente vor face din Roma o destinatie de neuitat.
Daca esti un iubitor al curselor de cai, iti recomand sa mergi in Piata Navona. Aceasta este un centru al evenimentelor sportive, precum si o locatie pentru targuri,parade.
Daca alegi sa vizitezi Roma iarna, te poti bucura de cele mai mari targuri de Craciun din Europa.
O alta activitate interesanta este binecuvantarea animalelor.Aceasta traditie dateaza din secolul al VIII-lea.

Sports and nature image

Nightlife info

Unul din cartierele preferate de calatori,este Trastevere. Strazile înguste din aceasta zona si numeroasele piete amintesc de vechile romane clasice si de timpurile medievale. Aceasta zona mai este cunoscuta pentru intensa viata de noapte.
Unul dintre cele bune restaurante din Roma este Hostaria. Aici distractia se intinde pana in zori.Sunt servite din partea casei diverse bauturi.

Nightlife image

Culture and history info

Cultura Romei a fost imprumutata din Grecia. Romanii nu erau din fire artisti sau poeti, ci mai degraba practici, legalisti si militari. Doar cand au inceput sa se bucure de achizitia de noi teritorii in est au inceput sa fie adepti ai culturii eleniste pe care era lui Alexandru o ridicase din fagasul ei grecesc si o raspandise aproape pretutindeni in lumea din rasarit. Aceasta cultura era pe placul romanilor si au cautat s-o adapteze la nevoile lor. Dramaturgi, poeti, pictori, sculptori si filozofi greci s-au indreptat spre Roma unde, sprijiniti de senatori si de oameni bogati si apoi, pe masura ce anii treceau, de romanii intelectuali, stimulati de frumusete si gratia artei grecesti, au inceput sa imite si sa romanizeze formele grecesti care infloreau in jurul lor.
Orasul are o istorie indelungata fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne.
Istoria Romei se intinde pe în perioada de timp cuprinsa între 753 i.Hr si 476 d.Hr.

Culture and history image
Hotel Des Artistes Roma

Hotel Des Artistes Roma

Via Villafranca 20, Gara Termini, 00185 Roma, Roma
Oferind camere cu aer condiţionat, terasă pe acoperiş şi mic dejun tip bufet, Des Artistes este un h Citeste mai mult
Hotel Espana, Roma

Hotel Espana, Roma

Via Luigi Luzzatti 21, Gara Termini, Roma
Hotelul Espana oferă camere confortabile cu aer condiţionat, în centrul Romei, la o plimbare de 5 mi Citeste mai mult
Hotel Hiberia Roma

Hotel Hiberia Roma

Via XXIV Maggio 7, Trevi, 00187 Roma, Roma
Hotelul Hiberia este situat la doar 400 de metri de Fontana di Trevi și oferă camere dotate cu aer c Citeste mai mult
Hotel Impero

Hotel Impero

Via Del Viminale 19, Gara Termini, Roma
Aflat la doar 300 de metri de gara Roma Termini, hotelul Impero are o terasă mobilată, cu vedere la Citeste mai mult
Hotel Patria

Hotel Patria

Via Torino 36, Gara Termini, 00184 , Roma
Situat în apropiere de Piazza della Repubblica, Hotelul Patria oferă servicii prietenoase într-o loc Citeste mai mult

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.