Oferta TAROM CityBreak Praga
iarna-vara 2018-2019!
vezi detalii aici

Praga

Praga

Things to do - general

Praga, denumită şi „Oraşul magic”, „Oraşul de aur”, sau”Oraşul celor 1000 de turle” este aşezată de-o parte şi de alta a râului Vltava. Praga este una din cele mai frumoase capitale din Europa, având un amestec arhitectural interesant de stiluri precum cel gotic, baroc, renascentist, arta modernă şi ultramodernă.

Simbolul oraşului este podul de piatră de pe Vltava, denumit şi Podul Carol care datează încă din anul 1357. Hrad-ul este cel mai mare castel medieval din Europa, fiind pe lista Patrimoniului UNESCO, dar şi în Cartea Recordurilor. Castelul, care este înconjurat de grădini şi parcuri, şi datează din anul 880, având mai multe clădiri, muzee, dar şi trei curţi interioare, este reşedinţa preşedintelui ceh.

Country Cehia
Visa requirements

Nu este nevoie de viza.

Languages spokenCeha,engleza.
Currency usedCoroana Ceha.
Area (km2)496 km²

Sports & nature

Cei mai mulţi vizitatori se bucură de plimbările relaxate prin Praga în timp ce descoperă privelişti, clădiri istorice, icoane religioase şi locuitori celebri. Sunt o mulţime de trasee de plimbare de unde puteţi alge, dintre care unele acoperă istoria generală a oraşului, în timp ce altele se concentrează pe teme specifice: istoria comunităţii evreieşti, Praga romanică, Praga gotică, Praga barocă, Praga renascentistă, sau Praga compozitorilor. Vă puteţi alătura unui grup sau vă puteţi rezerva un ghid personal.
Grădina zoologică din Praga este vizitată de 1,3 milioane de oameni anual.

Sports and nature image

Nightlife info

La fel ca în majoritatea oraşelor europene şi în Praga este un număr mare de baruri şi cluburi care trăiesc o viaţă nocturnă animată. Ţinerea unei evidenţe a cluburilor care sunt „in” este destul de dificilă, pentru că se pare că îndată ce au devenit „in” şi sunt bine cunoscute, de multe ori nu mai merită să fie vizitate.
Barurile sunt deschise non-stop iar în general cluburile sunt deschise de la ora 23.00 până la cca-4.00. Dacă doriţi să v continuaţi petrecerea şi după această oră matinală, cu siguranţă veţi găsi cluburi care sunt deschise.

Nightlife image

Culture and history info

Istoria Pragai se întinde pe mii de ani, perioadă în care orașul a crescut de la un castel cunoscut sub numele de Vyšehrad la capitala multiculturală a statului european modern, Republica Cehă.
Praga este una din cele mai frumoase capitale din Europa, având un amestec arhitectural interesant de stiluri precum cel gotic, baroc, renascentist, arta modernă şi ultramodernă.
Castelul regilor din Boemia domină Vltava de mai bine de 11 secole, fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice din capitala Cehiei. Înconjurat de grădini şi parcuri, Castelul împreună cu Cartierul de Jos constituie o oaza de linişte în mijlocul oraşului tumultuos. În prezent aici este şi reşedinţa preşedintelui republicii.

Culture and history image
 Hotel Anna Praga

Hotel Anna Praga

Budecská 17, Praga, 12000, Praga
Hotelul Anna se bucură de o locaţie liniştită, dar centrală în elegantul cartier Vinohrady, la 200 d Citeste mai mult
Atlantic Hotel Praga

Atlantic Hotel Praga

Na Porici 9, Praga, Praga
Hotelul Atlantic este situat în centrul istoric al oraşului Praga, la 100 de metri de Piaţa Namesti Citeste mai mult
Charles Bridge Palace

Charles Bridge Palace

Anenske namesti 1, Praga, 110 00, Praga
Charles Bridge Palace este situat central, în districtul 1 din Praga, la numai 150 de metri de renum Citeste mai mult
Clementin Old Town

Clementin Old Town

Seminarska 4, Praga, 110 00, Praga
Hotelul Clementin Old Town este amplasat într-o clădire istorică unică din inima oraşului Praga, la Citeste mai mult
Hotel Axa Praga

Hotel Axa Praga

Na Porici 40, Praga, 110 00, Republica Cehă , Praga
Redeschis în iunie 2014 după lucrări extinse de renovare, Hotelul AXA, construit în anii 1930 într-u Citeste mai mult

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.