Lisabona

Lisabona

Things to do - general

Datorita faptului ca Lisabona, capitala Portugaliei, nu este un oras foarte mare, este foarte usor de strabatut la picior. Lisabona este capitala cea mai vestica de pe continent si se afla pe coasta Atlanticului, in locul unde raul Tagus se varsa in ocean.
Centrul istoric al orasului Lisabona este construit pe mai multe dealuri, lucru ce face ca unele dintre strazile orasului sa fie prea inguste pentru autovehicule. Drept urmare, transportul in oras este asigurat si de trei funiculare si un lift. Partea de vest a orasului este ocupata in mare parte de Parcul Natural Monsanto, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume.

What’s more, EFL students at various phases of graduate examinations saw correspondingly moderate degree of research writing nervousness. This finding isn’t in accordance with Cheng’s (2002) study in which her EFL senior undergrad members saw a more elevated level of writing uneasiness than their first year recruits and sophomore partners. The dissimilarity may result from the contrasts between the investigations. For example, the members right now graduate students in building related fields, while Cheng’s (2002) explore included English-significant students. Another distinction lies in the idea of writing assignments so students may have to Read More Here to become more experienced with writing process. Graduate-level writing in building normally included an exact research part and was moderately more requesting than the general writing undertakings required for college students in Cheng’s (2002) study. Besides, because of control explicit type prerequisites and talk shows, examine writing assignments may be similarly testing and in this manner caused uneasiness for both junior and senior alumni students. Notwithstanding, almost certainly, students’ writing tension levels might be influenced by the varieties in the relevant and individual variables of research writing, for example, extraordinary departmental necessities, directors’ desires, and students’ writing capability and inspiration. Further investigations with a longitudinal subjective structure are expected to reveal more insight into these issues.

Lisabona este un oras foarte atractiv pentru turistii din toata lumea deoarece ofera o multime de obiective turistice, plaje minunate la Oceanul Atlantic si o atmosfera placuta cum nu mai poate fi gasita prea usor in alte orase din lume!

Country Portugalia
Visa requirements

Nu este nevoie de viza.

Languages spokenPortugheza
Currency usedEUR

Sports & nature

Va recomand sa mergeti sa vizitati Lisabona in timpul verii. Mirosul florilor de begonie si evenimentele desfasurate in aceasta perioada va vor captiva iremediabil si veti visa cu ochii deschisi.
Pentru o plimbare in aer liber, va recomand o vizita la castelele din Sintra.Complexul este parte a patrimoniului universal UNESCO si este compus din opt castele si palate amplasate intr-un cadru natural deosebit-in Parcul Natural Sintra-Cascais.
Pe langa obiective, shopping si viata de noapte, Lisabona ofera vizitatorilor sai prilejul de a practica tot felul de sporturi, inclusive golf. In imprejurimile orasului Lisabona, se afla numeroase terenuri si cluburi de golf la care turistii pot recurge, fie doar pentru a practica, fie pentru a lua lectii de golf.
Descoperirea acestor cluburi si terenuri ofera turistilor nu doar ocazia de a petrece timpul asa cum le place, ci si de a explora minunatele imprejurimi ale capitalei si de a cunoaste mai bine aceasta regiune a Portugaliei.

Sports and nature image

Nightlife info

Lisabona este un oras care isi ia viata de noapte in serios. Spre exemplu, in weekend intre orele 04:00-05:00, multe zone ale orasului sunt blocate datorita traficului intens.
Centrul vietii de noapte al Lisabonei il reprezinta Cartierul Inalt ( Barrio Alto).Aici gasesti o multime de cluburi, baruri in stil cantina si discoteci de inalta clasa. Acestea sunt deschise pana la ora 04:00. Pentru a putea cumoara bauturi alcoolice, este nevoie sa ai varsta minima de 16 ani.

Nightlife image

Culture and history info

Cu o istorie de 3000 de ani, Lisabona are partea sa de legende si mituri. Una dintre cele mai renumite legende populare se refera la originea orasului si spune ca acesta ar fi fost fondat de insusi Ulise, regele mitic grec. Cu toate acestea, cel mai probabil este ca zona a fost locuita prima data de fenicieni, numind orasul Alis Ubbo ce se traduce ca “mal incantator”.
Cartierele istorice, destinatii esentiale pentru vizitatorii capitalei portugheze, sunt in mare parte situate in centrul orasului. Aceste zone indeamna la explorare prin cultura, istoria sau arhitectura lor dar si prin oamenii de aici. Din sumedenia de posibilitati nu trebuie sa ratezi Bairro Alto, un loc ce are multe caracteristici moderne, cu magazine de haine, dar si multe multe baruri.
Este un loc unde oamenii se intalnesc intr-o atmosfera eclectica, multiculturala, unde langa restaurante bune sunt intalnite librarii si unde ceainariile se regasesc langa magazinele marilor creatori de moda portughezi. In nici o alta parte a orasului nu se poate intalni acest amestec intre indraznet si rafinament alaturi de traditional.

Culture and history image
Embaixador Hotel Lisabona

Embaixador Hotel Lisabona

Av. Duque de Loulé, 73, Coracao de Jesus, Lisabona
Situat la 400 de metri de staţia de metrou şi piaţa Marques de Pombal, Hotelul Embaixador are camere Citeste mai mult
Eurostars Das Letras Lisabona

Eurostars Das Letras Lisabona

Rua Castilho, 6 - 12, Coracao de Jesus, Lisabona
Situat în istorica Lisabonă, Das Letras oferă camere de designer, cu televizoare cu ecran plat şi ac Citeste mai mult
Hotel Almirante

Hotel Almirante

Av. Almirante Reis 68, Anjos, 1150-020 Lisabona, Lisabona
Hotel Almirante este situat chiar pe bulevardul Avenida Almirante şi lângă staţia de metrou Anjo, of Citeste mai mult
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Rua Rodrigues Sampaio 172, Coracao de Jesus, Lisabona
Hotel Excelsior este situat chiar lângă bulevardul Avenida Da Liberdade şi la 250 de metri de piaţa Citeste mai mult
Hotel Principe Lisabona

Hotel Principe Lisabona

Av. Duque de Ávila Nº 201, 1050-082 Lisabona , Lisabona
Hotelul Principe Lisboa oferă camere moderne cu TV LED şi minibar, la doar 500 de metri de muzeul Ca Citeste mai mult

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.