Bali

Bali

Things to do - general

Bali este o insula mica din Indonezia, intre insulele Java Sumatra si Lombok, fiind una dintre cele mai mari atractii turistice din lume. Este renumita prin frumusetea plajelor tropicale si vulcanice, cu palmieri si flori uriase, arta sa originala intregind peisajul prin sculptura, pictura, dans si ceremonii inchinate zeilor. Bali imbina imaginea unei insule tropicale cu soare, nisip si mare cu forfota restaurantelor, barurilor si magazinelor. Insula Bali este un paradis exotic, o insula tropicala recunoscuta pentru vulcanii sai maiestuosi (inalti de peste 3000 m), culturile de orez spectaculos terasate, dar mai ales pentru cultura sa complexa si traditiile pastrate de milenii.

Bali gazduieste numeroase ceremonii si festivaluri, iar dintre obiectivele turistice se remarca templele Pura (Pura Jagatnatha, dedicat zeului suprem Sang Hyang Widi Wasa, Pura Besakih, situat pe panta Muntelui Agung), templul Tanah Lot, Tirta Empul, plaja Kuta si tarmul Uluwatu.

Printre atractiile naturale ale insulei Bali se afla intinsele plaje cu nisip fin, raurile rapide, pesterile sacre si luxurianta padure tropicala. Mostenirea culturala a insulei este vizibila peste tot – cele peste 20,000 de temple si palate, numeroasele festivaluri si ceremonii, care imbina teatrul, muzica si dansul. De asemenea in Bali se organizeaza diverse excursii si tururi, cu autocare, autoturisme, vapoare si chiar avioane.

Country Indonesia
Visa requirements

Viza de intrare în Indonezia, pentru scurtă şedere, se poate obţine şi în sistemul Visa On Arrival (VOA).
VOA se acordă pentru o perioadă de 30 zile şi poate fi prelungită, o singură dată, cu încă 30 de zile la unul din birourile de imigrare. Costul VOA este de 25 USD şi există obligativitatea prezentării biletului de întoarcere în momentul solicitării acesteia.

Languages spokenBalineză și indoneziana
Currency usedRupia
Area (km2)5.780 km²

Sports & nature

Sporturi acvatice: inot, snorkelling, schi nautic, parasailing, wind surfing.Cel mai spectaculoase locuri din Bali pentru surfing sunt langa Ulu Watu (doar pentru surferi experimentati) si de-a lungul coastei de la nord de Canggu. Cea mai buna perioada este in timpul sezonului uscat - iunie - septembrie. Pentru Scuba Diving in Bali exista numeroase firme in Bali care organizeaza tururi cu ghizi experimentati si echipament adecvat. Cele mai bune locuri sunt de-a lungul coastei de est in apropiere de Candi Dasa, Amed si Tulamben si langa Nusa Penida. Pescuitul, alta activate, exista firme care inchiriaza yachturi si barci de pescuit. Croazierele se organizeaza zilnic in apropiere de insulele Nusa Penida si Nusa Lembongan de pe coasta de sud-est si se pot practica si sporturi acvatice. Exista si croaziere spre insulele Lesser Sunda, Sulawesi si Moluccas.

Submarine Safari: tururi cu un submarin de 36 de locuri in Golful Amuk Bay, Padangbai.
- Alte activitati: golf, tennis si squash, paragliding, white water rafting (pe raul Ayung, la nord-vest de Ubud si, in anumite perioade ale anului, si pe raul Unda, la nord de Klungkung), carting, bungee jumping, calarie, paintball, cursuri de dansuri traditionale, cursuri de bucatarie balineza.

Sports and nature image

Culture and history info

Inainte de a fi descoperită de turiști, arta balineză nu era apreciată ca fiind un lucru aparte. Aceștia sculptau sau pictau doar pentru a-și petrece timpul, sau pentru că ei considerau aceste lucruri ca făcând parte din viața de zi cu zi. Dar în zilele noastre acest lucru nu mai este valabil, dovada fiind abundența de magazine și galerii de arta care se găsesc acum în Bali. Existp păreri conform cărora arta balineză întrece prin nivelul de finețe și complexitate arta din oricare altă parte a lumii. Mai ales batikul și ikatul care sunt facute manual în culori vii și forme unice, sau sculpturile în lemn de tec de la statuete până la porți mari de temple, arhitectura templelor hinduse sau a statuetelor idolilor venerați, piramidele de fructe sau de legume pe care le confeționează balinezii. Toate aceste lucruri au un mai mare farmec atunci cand sunt insoțite de ritualuri. Specifice sunt ritualurile de înmormântare care sunt făcute cu cel mai mare fast, munca pentru construirea imenselor sarcofage funerare sculptate în lemn și împodobite cu flori și care apoi sunt aprinse, fiind impresionantă. Se mai găsesc și alte lucruri care sunt semnificative mai mult prin tradiție si credință, ca de exemplu keris, un pumnal cu mare valoare spirituală, și care se spune că are forțe magice. Confecționarea lui cere multă atenție, și apoi în fiecare an se curăță și se îmbălsămează într-un ritual specific.
La fel și teatrul wayang are o însemnătate spirituală, arătând lupta binelui cu răul. Muzica gamelan în Bali este diferită de cea din celelalte regiuni ale Indoneziei, și acompaniază teatrele și dansurile balineze.
Dansurile sunt de foarte multe feluri, dansate în fiecare zi, acesta fiind una dintre cele mai frumoase atracții, dar specifice sunt acele dansuri în care actorii dansează în stare de transă.

Culture and history image
Atanaya Hotel Bali

Atanaya Hotel Bali

Sunset Road, 88A, 80361 Kuta, Bali
Situat la 5 minute cu mașina de strada plină de viață Legian, Hotelul Atanaya oferă unități de cazar Citeste mai mult
Keraton Resort & Spa

Keraton Resort & Spa

Jl. Mrajapati P.O.Box 2023, 80361 Jimbaran, Bali
Keraton Resort & Spa oferă cazare de tip boutique în Golful Jimbaran, în sudul insulei Bali. Înc Citeste mai mult
Kupu Kupu Jimbaran Suites Bali

Kupu Kupu Jimbaran Suites Bali

Jl. Bukit Permai, Banjar Pesalakan, Bali
La doar 300 de metri de restaurantele cu fructe de mare la grătar de pe plaja Jimbaran, proprietatea Citeste mai mult
Magani Hotel & Spa Bali

Magani Hotel & Spa Bali

Jl. Melasti, Legian Kelod, Legian, Bali, Bali
Hotelul Magani este situat între centrul orașului Kuta și zona Legian, la o plimbare de 5 minute de Citeste mai mult
Radiant Hotel & Spa

Radiant Hotel & Spa

Jl. Puri Grenceng No 46 Tuban, Tuban, 80361 Kuta, Bali
The Radiant Hotel & Spa se află la cel mult 5 minute de mers cu mașina de plaja Kuta și oferă se Citeste mai mult

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.