24/7 Support (+4) 0371 12 12 72

Castelul Reginei Maria – Balcic

Castelul Reginei Maria  este cea mai mare atractie a orasului Balcic. Castelul Reginei Maria, numit si „Cuibul Linistit” (“Quiet Nest” sau “Tenha Juvah” in limba turca) este de fapt o vila cu pereti albi si acoperisuri de tigla rosie strajuite de un minaret. Este construit de-a lungul a trei terase si combina elemente ale stilului maur, stilului mediteraneean cu cel al caselor bulgaresti.

Castelul Reginei Maria

Constructia a fost ridicata din ordinul Reginei Maria si era resedinta de vara si, in acelasi timp, locul preferat al acesteia. Castelul in sine nu este foarte spectaculos in interior. Are mai degraba un aer auster, lucru demonstrat si de numarul mic de incaperi. La parter este un hol si o sala de cel mult 50-60 de metri patrati, iar la etaj este o baie turceasca, un living cu dormitor, un dressing si terasa castelului de unde poti admira marea.

Castelul Reginei Maria a fost construit imbinand stilul italienesc cu cel turcesc, cu minarete. Peretii Castelul Reginei Maria sunt varuiti in alb. Pe langa castel, in incinta se mai afla un restaurant la care Regina lua masa. Acest restaurant este deschis astazi pentru vizitatori. In incinta castelului sunt mai multe vile, izvorul sfant, Puntea Suspinelor, o cascada, mormantul Reginei Maria, o capela sau Aleea vinului.

Gradina Botanica

Este unica in centrul si in estul Europei datorita colectiei impresionante de cactusi. Atatia cactusi la un loc nu cred ca vezi nici in Mexic. Gradina din jurul Castelului se intinde pe un deal intreg, pe acelasi domeniu aflandu-se alte noua cladiri, fiecare avand o destinatie bine stabilita. Parcul, amenajat la comanda Reginei de cei mai buni gradinari si arhitecti ai vremii, a fost transformat in gradina botanica, datorita numeroaselor specii de plante gasite aici. Recomandarea numarul unu este aceea de a vizita castelul utilizand o harta care poate fi achizitionata la intrarea pe domeniu. Astfel veti fi siguri ca nu veti rata nici un punct de atractie si ca nu veti irosi timpul ratacind prin labirinturile Minotaurului balcanic. In mod normal, vizita Castelului si a Gradinii Botanice dureaza in medie patru ore.