24/7 Support (+4) 0371 12 12 72

10 locuri de pelerinaj din lume – partea 2

In prima parte am enumerat 5 dintre cele mai cunoscute locuri de pelerinaj din lume. Locurile de pelerinaj sunt vizitate in mod continuu credinciosi ca un act de devotament, astfel acestea sunt vizitate anula de milioane de turisti din toate locutile lumii.

10 locuri de pelerinaj din lume – partea 2

Destinatiile de pelerinaj pot fi locuri in care s-a nascut un personaj religios important, unde a avut loc un miracol sau un eveniment mmisterios sau locuri naturale care au o semnificatie sacra.

Templu de Aur, India

Harmandir Sahib sau Darbar Sahib, cunoscut insa ca Templul de Aur este un sit religios si istoric de mare importanta al credintei Sikh. Se gaseste in orasul Amritsar din Punjab, India. Zilnic peste 50 000 de persoane vin in pelerinaj la acest templu pentru a cauta confort spiritual, consolare si pentru a face rugaciuni. Inauntrul sau se gaseste cel mai sfant text a religiei Sikh.

Templul a fost construit ca loc de cult pentru barbati si femei din toate categoriile sociale si varsta, indiferent de religie care vor sa il slaveasca pe Dumnezeu. De aceea Templul are 4 usi pe unde se poate intra, acestea simbolizand deschiderea si acceptarea credintei Sikh a tuturor oamenilor si religiilor.

Lourdes, Franta

Pentru catolici Lourdes este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj. Este renumit pentru aparitiile Fecioarei Maria din 1858  in fata Bernadettei Soubirous, o saraca fata de cioban. Au fost raportate 18 astfel de aparitii la Grota Massabielle. Astazi  este un sit venerat unde vin peste 5 milioane de pelerini anual. Poate fi vizitat atat pe timp de zi cat si pe tip de noapte, aici tinandu-se slujba in fiecare zi.

Altarul Ise, Japonia

Altarul Ise (Ise Jingu) este un important complex al credintei Shinto din orasul Ise, in sudul insulei Honshu, Japonia. Cunoscut si sub numele de Marele Altar Ise (Ise Daijingu) este un popular loc de pelerinaj si o atractie turistica vizitata de peste 7 milioane de oameni in fiecare an.  Exista 2 altare unul interior (Naiku – dedicat zeitei soarelui Amaterasu, zeita cea mai importanta a religiei Shinto) si un altar interior (Geku – dedicat zeitei Toyouke, zeita agriculturii, alimentelor, hainelor si a caselor).

Cladirile principale ale Altarului Ise sunt distruse si reconstruite la fiecare 20 de ani intr-o ceremonie cunoscuta sub numele de Shikinen Sengu. Aceasta traditie dateaza din secolul al VII -lea, fiind efectuata in mod regulat inca de atunci.

Bodh Gaya, India

Este cel mai important loc de pelerinaj pentru religia budista. Acesta este locul unde Siddhartha Gautama, cel care o sa devina cunoscut drepr Buddha, a ajuns la Iluminare. Este localizat in statul Bihar din India.

Complexul este alcatuit din mai multe cladiri, cea mai importanta dintre acestea este Templul Mahabodhi. Acesta este si cel mai important obiectiv turistic din Bodhgaya., facand parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Muntele Athos, Grecia

Muntele Athos din nordul Greciei este unul dintre cele mai importante locuri pentru religia crestina ortodoxa. Aici se gasesc peste 20 de manastiri si schituri unde traiesc calugari ortodocsi. Face parte din Patrimoniul Modial UNESCO. Pe teritoriul Muntelui Athos este interzis accesul femeilor,