Viena

Viena

Things to do - general

Viena este capitala si cel mai mare oras al Austriei. Este centrul economic si cultural al tarii si este una dintre cele 4 capitale europene traversate de fluviul Dunarea (celelalte 3 fiind Bratislava, Budapesta, Belgrad). Viena este de asemenea, un centru politic important, aici fiind sediul ONU (Organizatia Natiunilor Unite) si o destinatie pentru congrese si conventii.
Viena este cunoscuta si ca „Orasul Muzicii”. Aici au creat, lucrat si chiar murit, personalitati ale muzicii clasice precum Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Johann Strauss sau Franz Shubert. Locurile asociate cu Mozart si Beethoven sunt foarte populare printre turisti.
Aici se organizeaza anual peste 200 de baluri specifice secolului al IX -lea, tinute in cele mai frumoase palate ale orasului. Faimoase sunt si targurile sale de Craciun. Acestea tin de obicei de la 15/20 decembrie pana la 23/24 decembrie. Aici puteti gusta bucate traditionale sau bea un vin fiert.
Viena este cunoscuta pentru arhitectura sa variata, existand numeroase cladiri in stil baroc. In anul 2001 centrul vechi al orasului Viena a devenit partea a patrimoniului mondial UNESCO.

Tara Austria
Limbi vorbite Germana (germana austriaca)
Moneda Euro
Viza intrare Nu este nevoie.

Activitati

Activitati Pe langa obiectivele turistice bine cunoscute, precum Palatul Schobrunn, mai puteti vizita unul dintre cele peste 100 de muzee ale Vienei. Cele mai faimoase sunt Albertina, Belvedere si Muzeul Leopold. Viena este recunoscuta pentru evenimentele si festivalurile care au loc aici. Puteti participa la baluri, concerte de muzica clasica sau in perioada sarbatorilod de iarna la unul din targurile de Craciun. Trebuie sa incercati si bucataria specifica (snitelul vienez este cunoscut in toata lumea).

Viata de noapte

Viata de noapte Chiar daca viata de noapte a Vienei nu rivalizeaza cu dstinatii precum Berlin sau Londra, veti gasi totusi destule baruri si cluburi, multe cu muzica live. Flex este unul dintre cele mai cunoscute cluburi si afla in zona Canalul Dunarii, acesta este apreciat la nivel mondial. Alte locatii interesante sunt Chelsea, B72 si Rhiz.

Cultura si Istorie

Culture & history Orasul isi are radacinile intr-o asezare romana. Pe parcursul istoriei a fost resedinta familiei imperiale de Habsburg si capitala Imperiului Austro-Ungar. Centrul istoric al Vienei poate fi considerat un muzeu in aer liber . Acesta este bogat in ansambluri de arhitectura, precum castele in stil baroc. Muzica clasica este o parte importanta a culturii vieneze. Orasul; este cunoscut pentru compozitorii care au trait aici. Teatrul, opera si artele plastice au de asemenea o luna traditie. Burgtheater (Teatrul National Austrian) este cunoscut ca unul dintre cele mai bune teatre din lume.

Starlight Suiten Hotel Salzgries

Salzgries 12, 01. Innere Stadt, 1010
Starlight Suiten Hotel Salzgries se bucură de o locaţie centrală în sectorul 1 din Viena, la 5 m ... mai mult
Rezerva

Hotel Alpha Wien

Buchfeldgasse 8, 08. Josefstadt, 1080
Hotelul Alpha Wien oferă aer condiționat şi este situat în cartierul elegant Josefstadt din Vien ... mai mult
Rezerva

Hotel Papageno Viena

Wiedner Hauptstraße 23-25, 04. Wieden, 1040 Viena
Găzduit de o clădire istorică în stil art nouveau, hotelul Papageno oferă camere individuale mo ... mai mult
Rezerva

Hotel ViennArt, Viena

Breite Gasse 9, 07. Neubau
Situat în inima pitorescului cartier Spittelberg din Viena, Hotelul Viennart se află chiar lângă ... mai mult
Rezerva

AllYouNeed Vienna 4

Schäffergasse 2, 04. Wieden, 1040 Viena
Acest hotel de 3 stele este situat la câteva minute de mers pe jos de Ringstrasse şi de zona vibra ... mai mult
Rezerva

Pentru moment nu avem inca incarcate ofertele pentru aceasta destinatie. Te rugam sa ne contactezi pentru o oferta personalizata.

Pentru moment nu avem inca incarcate ofertele pentru aceasta destinatie. Te rugam sa ne contactezi pentru o oferta personalizata.