Venetia

Venetia

Things to do - general

Venetia este este principalul oras al regiunii Veneto și al Italiei nord-orientale.
Venetia este impartita in 6 cartiere, asa numitele „sestieri” Dorsoduro, Santa Croce, San Polo, San Marco, Cannaregio si Castello, cuprinzand 118 insule si 354 poduri. Piata San Marco poate fi considerata „Centrul centrului” orasului, una dintre cele mai frumoase din lume.Aici se gaseste Bazilica San Marco, Palatul Ducal si clopotnita bazilicii.
Un alt simbol al orasului este Podul Rialto, unde se gasesc multe magazine.
Alte importante monumente sunt : Arsenalul, Bazilica Santa Maria della Salute și Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari.
Portul Venetia, care ramane unul dintre cele mai mari si mai aglomerate porturi de la Marea Mediterana, este, din punct de vedere turistic, principala poarta de intrare in lumea croazierelor luxoase, romantice si de neuitat în Laguna Venetiana, si chiar si mai departe in largul marii.

Country Italia
Visa requirements

Nu este nevoie de viza.

Languages spokenitaliana
Currency usedEuro
Area (km2)414,6 km²

Sports & nature

Vizitand Venetia este ca si cum ai calatori inapoi in timp, deoarece orasul arata aproape ca acum 600 de ani - un peisaj spectaculos si magic construit pe nisip si noroi. Este cu siguranta unul dintre putinele orase cu o mostenire de nepretuit in ceea ce priveste arta si istoria. Cea mai buna perioada de vizitat este reprezentata de lunile februarie, martie si aprilie cand temperatura este perfecta pentru descoperirea obiectivelor turistice si nu este foarte aglomerat.
Pentru iubitorii de teatru in Venetia se desfasoara Festa Mediovale del Soave Bianco Soave pe 5 mai. Atunci se vor organiza diferite procesiuni istorice, concerte de muzica si spectacole de teatru in aer liber. In luna iunie se desfasora Biennale cea mai mare expozitie de arta contemporana.

Sports and nature image

Nightlife info

În vreme ce Veneţia are destule de oferit din punct de vedere turistic, viaţa de noapte pe plan local nu este la fel de bogată în oportunităţi precum s-ar putea crede la prima vedere, cel puţin în ceea ce îi priveşte pe petrecăreţii cu o slăbiciune pentru dansat şi băut până în zori.
Şi jocurile de noroc sunt disponibile în Veneţia şi, adevărul fiind spus, există şi baruri şi cluburi unde publicul poate petrece o noapte obişnuită în oraş. Pe de altă parte, cele mai multe dintre aceste stabilimente închid pe la miezul nopţii, astfel încât revenim la a spune că Veneţia nu îşi dezminte supranumele literar, adică, La Serenissima.
Venetia este recunoscuta pentru numarul mare de evenimente: concerte, spectacole, petreceri in aer liber, muzica live.

Nightlife image

Culture and history info

Veneţia rămâne un loc al marilor explorări culturale, cu omniprezente reprezentaţii teatrale şi concerte de muzică clasică, şi al discuţiilor relaxante în compania prietenilor la una dintre elegantele cafenele care dormitează pe malurile reţelei de canele.
Orasul plutitor este plin de turisti pe tot parcursul anului, deci daca doriti sa il descoperiti, plimbati-va pe strazile sale si admirati-i cladirile, incercand sa intrati in atmosfera. Este recomandat sa aveti o harta la indemana, deoarece va puteti rataci destul de usor.
Veneţia nu este cel mai vechi oraş din Italia, însă este, fără îndoială, unul dintre cele mai unice, chiar şi la nivel mondial. De fapt, această unicitate este o marcă a oraşului Veneţia încă de la începuturile istoriei sale. Astfel, în ciuda faptului că istoricii nu ştiu cu certitudine data oficială a fondării oraşului, ceea ce este sigur este că mlăştinoasa lagună veneţiană a fost locuită încă din epoca romană, fiind un loc unde pescarii săraci îşi trăiau viaţa, însă nu în cadrul unei societăţi sau al unui grup demn de a fi numit aşezare stabilă.

Culture and history image
Best Western Hotel Olimpia Venetia

Best Western Hotel Olimpia Venetia

Dorsoduro, Calle Riello, 1873 , Dorsoduro, 30123 Veneţia, Venetia
Hotelul Olimpia se află în centrul istoric al Veneţiei, la 5 minute de mers pe jos de Basilica dei F Citeste mai mult
Hotel Bella Venezia

Hotel Bella Venezia

San Marco 4701/11, Calle Dei Fabbri, San Marco, Venetia
Situat într-o clădire din secolul al XVI-lea, la 5 minute, atât din Podul Rialto, cât şi de Piaţa Sa Citeste mai mult
Hotel Do Pozzi Venetia

Hotel Do Pozzi Venetia

Via XXII Marzo 2373, San Marco, Venetia
Hotelul Do Pozzi se află în inima Veneţiei, la 5 minute pe jos de Piaţa San Marco. Camerele au desig Citeste mai mult
Hotel Gorizia a La Valigia Venetia

Hotel Gorizia a La Valigia Venetia

Calle Fabbri 4696/A-4697/A, San Marco, Venetia
Situat la doar 2 minute de mers pe jos de Piaţa San Marco, Gorizia A La Valigia oferă oaspeţilor un Citeste mai mult
Palazzo La Scala

Palazzo La Scala

San Marco 4737, Venetia
Palazzo La Scala, din Veneţia, se află la mai puţin de 5 minute de mers pe jos de Piaţa San Marco şi Citeste mai mult

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.