Istanbul

Istanbul

Things to do - general

Istanbul este un important centru comercial, cultural si istoric al Turciei. Este cel mai mare oras si se afla de o parte si de alta a stramtoarei Bosfor. Orasul Istanbul leaga continentul european de cel asiatic atat din punct de vedere geografic ci si cultural.
Orasul are o clima temperat mediteraneana, cea mai calda luna a anului fiind august.Daca doriti sa evitati temperaturile ridicate din perioada verii cel mai bine este sa vizitati Istanbul primavara si toamna.
Cu o istorie de peste 2000 de ani in Istanbul veti gasi o multitudine de situri istorice si religioase care dateaza din perioada romana, bizantina si otomana a orasului. Ca urmare, in Istanbul există numeroase moschei, biserici, palate si castele. Printre cele mai cunoscute atractii turisrice se numara: Hagia Sofia (basilica construita de romani, devenita moschee in timpul imperiului Otoman) si Palatul Topkapi (fosta resedinta a sultanilor).

Tara Turcia
Limbi vorbite Turca
Moneda Lira turceasca
Viza intrare Nu este nevoie de viza.

Activitati

Activitati Puteti sa va incepeti vacanta in Istanbul cu o vizita la a cateva atractii turistice ale orasului precum Hagia Sofia sau Palatul Topkapi Pentru a va relaxa puteti sa optati petru o croaziera in stramtoarea Bosfor, o cafea sau un ceai traditional in Piata Sultanhamet. De asemenea trebuie sa incercati bucatele traditionale turcesti, doner, lahmacun sau kebab. Istanbul este cunoascut pentru Marele Bazar, locul ideal pentru impatimitii de shopping. Nu uitati sa va targuiti cu vanzatorii!

Viata de noapte

Viata de noapte Desi este cunoscut mai mult pentru cultura sa, Istanbul are o viata de noapte a agitata si pentru toate gusturile. Pe partea europeana barurile si cluburile de noapte sunt raspandite in in mai multe parti ale orasului, cele amia multe se gasesc in Besiktash sau Beyoglu. In apropiere de mare in Ortakoy gasiti unele dintre cele mai cunoscute cluburi din Istanbul, Reina si Sortie.

Cultura si Istorie

Culture & history Istoria Istanbulului incepe cand niste colonisti greci au fondat, pe partea europeana a stramtorii Bosfor, Byzantium. La cateva sute de ani de la fondarea sa, orasul, cunoscut acum sub numele de Constantinopole, a ajuns capitala Imeriului Roman de Rasarit (Imperiul Bizantin). In 1453, orasul a fost cucerit de Imperiul Otoman si a devenit capitala acestuia, pana la transformarea sa in Republica Turca. Chiar daca astazi orasul este unul modern si cosmopolit, veti gasi numeroase vestigii ale civilizatiilor trecute.

Hotel Sarnic

Kucuk Ayasofya Cad. No:26 Sultanahmet, Fatih
Acest hotel din Sultanahmet este situat într-o clădire istorică și oferă o terasă pe acoperiş ... mai mult
Rezerva

Lady Diana Hotel

Binbirdirek Mahallesi Terzihane Sokak No:9 Sultanahmet, Fatih,
Situat în mijlocul atracţiilor istorice din Sultanahmet, Lady Diana Hotel vă oferă camere lumin ... mai mult
Rezerva

Tilia Hotel Istanbul

Kemal Pasa Mahmudiye Cesmesi Cad. No:3
Acest hotel luxos este situat la mai puţin de 5 minute de mers pe jos de Marele Bazar din Istanbul ... mai mult
Rezerva

Art City Hotel Istanbul

Katip Sinan Camii Sok.No:30 Sultanahmet
Hotelul Art City este la mai putin de 500 de metri de Palatul Topkapi. City Art este un hotel, situa ... mai mult
Rezerva

Sura Hagia Sophia Hotel Istanbul

Ticarethane Sk. No:10 Sultanahmet, Istanbul
Situat central în zona Sultanahmet din peninsula istorică, Hotelul Sura Hagia Sophia are un restau ... mai mult
Rezerva

Pentru moment nu avem inca incarcate ofertele pentru aceasta destinatie. Te rugam sa ne contactezi pentru o oferta personalizata.

Pentru moment nu avem inca incarcate ofertele pentru aceasta destinatie. Te rugam sa ne contactezi pentru o oferta personalizata.