Bordeaux – pe drumul vinului…

Bordeaux este una dintre cele mai apreciate zone viticole din Franta. Aceasta este o tara unde prin definiţie vinul a fost ridicat la rang de artă, cultură, superlativ turistic, şi în unele cazuri, chiar religie… Bordeaux se fla in sud-vestul Frantei, prefectura departamentului Gironde, la o distanta de 500 km de Paris. Centrul istoric al […]

Afla mai mult...

Bucataria in Amsterdam -traditie

Bucataria in Amsterdam este una foarte bogata, dar usor digerabila. Bucataria in Amsterdam este foarte usoara, light. Cele mai multe retete  sunt bogate in lactate, legume si peste. Daca atunci cand mergeţi intr-un city break la unguri cu greu veţi găsi un preparat care sa nu fie greu digerabil, la olandezi situatia se schimba radical, pentru […]

Afla mai mult...

Bucataria catalana

Bucataria catalana foloseste o mare varietate de produse proaspete, fructe si legume, fructe de mare, carne rosie, carne de pasare si vanat. Aceasta varietate se datoreaza diversitatii geografice a regiunii. Aceste produse sunt servite in combinatii unice precum carne si fructe de mare, amestec cunoscut local sub denumirea de „mar y muntanya” (mare si munte), carne […]

Afla mai mult...

Bucataria arabeasca – simplitate

Bucataria arabeasca cuprinde elemente ale bucatariei mediteraneene si africane. Sunt specifice cuscus, carnea de miel, naut, vinete, masline, curmale, carbunele si ceaiul de menta. Bucataria arabeasca cuprinde produse culinare, comune lumii arabe, insa cu diverse varietati regionale datorita raspandirii geografice foarte largi, din Maroc si Tunisia. Bucataria arabeasca – obiceiuri Mancarurile bucatariei arabesti sunt inainte […]

Afla mai mult...

Bucataria mexicana

Bucataria mexicana, un amestec de elemente traditionale şi europene, este cunoscuta pentru varietatea de ingrediente, pentru decoraţiile colorate şi apetisante, dar şi pentru multitudinea condimentelor, majoritatea fiind specifice Mexicului. Bucataria mexicana – ingrediente folosite Printre cele mai folosite ingrediente din bucataria mexicana sunt dovleacul, ardeiul, dar mai ales porumbul şi fasolea. Porumbul se foloseşte cel […]

Afla mai mult...

Bucataria indiana – arta condimentelor

Bucataria indiana cunoaste zeci de variatiuni regionale, fiecare cu preferintele si specialitatile sale. In insule si pe coastele subcontinentului indian, oamenii s-au hranit mult timp cu peste crud si fructe. Astazi s-a pastrat traditia consumului de peste si fructe de mare, chiar daca nu se mai mananca crude. Indienii sunt un popor cu o mare […]

Afla mai mult...

Bucataria turceasca – deliciul gurmanzilor

Bucataria turceasca a luat nastere prin fuziunea cultura a regiunilor invecinate, devenind una din cele mai apreciate stiluri culturale din lume. Bucataria turceasca are o bogata mostenire mediteraneana, care abunda in fructe de mare si legume proaspete, dar si cu gustul foarte dulce al majoritatii deserturilor. Desi obiectivele culturale si plajele spectaculoase raman atractiile principale ale […]

Afla mai mult...

Bucataria italiana – patria pizzei

Bucataria italiana  este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor. Felurile de mancare reprezinta un element important al stilului de viata italian si reflecta in principal cultura si istoria acestui popor. Italia este o destinaţie de vis pentru oricine iubeste mancarea si bautura buna. Dar nu e […]

Afla mai mult...

Bucataria greceasca – un deliciu mediteranean

Bucataria greceasca face parte din gastronomia mediteraneana. Gastronomia greceasca este cunoscuta si iubita in toata lumea, iar daca va aflati in Grecia in concediu, nu ezitati sa incercati din preparatele tradionale servite de tavernele grecesti. Bucataria greceasca – un deliciu mediteranean Bucataria greceasca foloseste in prepararea felurilor de mancare uleiul de masline, o varietate de […]

Afla mai mult...

Bucataria chinezeasca

Bucataria chinezeasca este bogata, diversa si fascinanta. Bucataria chinezeasca a devenit din ce in ce mai populara, in special in randul europenilor si americanilor, dar si printre australieni si sud-africani. Mancarea traditionala chinezeasca a inregistrat evolutii si transformari de-a lungul timpului, in functie de regiunile tarii si de epocile istorice prin care a trecut. Alimente de […]

Afla mai mult...