Dubai Mall – cel mai mare complex de shopping din lume

Dubai Mall este cel mai mare complex de shopping din lume. Este una dintre cele mai vizitate atractii turistice a Dubaiului, oferind cumparatorilor o mare varietate de magazine, dar si oportunitati de distractie.

Dubai Mall – cel mai mare complex de shopping din lume

Dubai Mall face parte din Downtown Dubai, un complex de 20 de miliarde de dolari ce apartine companiei Emmar. Cu o suprafata mai mare decat 50 de stadioane de fotbal la un loc, Dubai Mall are 1200 de magazine, 200 de restaurante si  baruri, si 14000 de locuri de parcare. Mall-ul gazduieste un patinoar de dimensiuni olimpice si un acvariu, „Dubai Aquarium and Underwater Zoo”, cu o multime  de specii acvatice. „KidZania” este concept pentru copii numit „edutainment”, care combina educatia cu entertainment-ul (trad. –  divertisment). Alte posibilitati de divertisment din cadrul mall-ului sunt SEGA Republic – un parc tematic si 22 de ecrane de cinema „Reel Cinema Megaplex” cu o capacitate  totala de 2800 de locuri. De asemenea mall-ul mai gazduieste si fosila unui dinozaur de acum mai bine de 155 milioane de ani si un simulator de zbor.

Conform CNN, Dubai Mall a avut peste 75 milioane de vizitatori in 2014, mai mult decat Turnul Eiffel, Cascada Niagara si Disney impreuna.

Datorita pozitiei sale in cadrul complexului Downtown Dubai, mall-ul se afla in apropiere de alte obiective turistice, precum Burj Khalifa, dar si in apropiere de unele dintre cele mai bune unitati de cazare din Dubai.

 Dubai Aquarium and Underwater Zoo

Acvariul reprezita una dintre cele mai importante atractii ale Dubai Mall. Acesta are unul dintre cele mai mari bazine de apa din lume (51 m x 20 m x 11 m) si cel mai mare panou de acril din lume (8.3 m x 32.8m). Aici traiesc  peste 33000 de animale, dintre acestea peste 400 sunt rechini si  diavoli de mare. Pentru experiente incredibile si intalniri de gradul 3 cu cele mai fascinante animale de pe planeta trebuie sa traversati tunelul din cadrul acvariului.

KidZania

KidZania este un centru de divertisment si educatie interactiva unde copii pot invata sa inteleaga mai bine lumea adultilor, jucand anumite roluri. Acestia pot alege sa fie chirurgi, actori, pompieri, piloti, modele, gazde de televiziune, fotografi, bucatari, ingineri designeri sau mecanici. Fiecare vizita la KidZania este o experienta noua si interesanta pentru copii.

 SEGA Republic

Parcul de distractii a fost dezvoltat in asociere cu compania japoneza SEGA Corporation, unul dintre liderii mondiali in divertisment. Parcul dispune de 14 atractii palpitante si peste 170 de jocuri, de la simulatoare de miscare de ultima generatie la experiente virtuale de neuitat. SEGA Republic este o experienta extraordinara pentru copii, adolscenti si adulti deopotriva.

Shopping

Pentru cei impatimiti de shopping exista numeroase magazine unde vor gasi o gama larga de articole, atat apartinand unor brand-uri de renume international cat si unele locale. Va puteti cumpara articole de imbracaminte, bijuteri si chiar obiecte de artizanat. Daca ajungeti in Dubai in perioada Festivalului de Shopping puteti beneficia de reduceri de pana la 50% in  marea majoritate a magazinelor.